Blog

Solutii eficiente pentru curatarea mochetelor si a covoarelor

Solutii eficiente pentru curatarea mochetelor si a covoarelor

Satui de stilul incarcat al anilor ’90, dupa anii 2000, romanii au inceput sa renunte treptat la obiectele inutile din casa, pana la exagerare. Asfel au transformat stilul minimalist si aerist intr-un stil auster si lipsit de personalitate. Printre primele obiecte pe care le-au eliminate au fost covoarele si mochetele, pe motiv ca sunt greu de curatat si de intretinut. Insa, pe masura ce tehnologia a avansat, mochetele si covoarele au fost reinventate ca model, material si forma si s-au gasit modalitati eficiente de a le curata si intretine. De cativa ani buni au inceput sa ocupe din nou teren in locuintele noastre. Daca preferati acest stil calduros, iata mai jos cateva solutii eficiente pentru curatarea mochetelor si a covoarelor.

Petele accidentale de pe mochete si covoare

Prima regula impotriva petelor este sa actionati cat mai rapid daca ati patat accidental mocheta sau covorul! Puneti servetele, o laveta absorbanta sau chiar hartie igienica peste pata pentru a elimina surplusul. Nu frecati, doar tamponati si apasati puternic.

Petele de grasime pot fi curatate cu apa minerala amestecata cu gel de dus sau detergent de vase, asta daca nu aveti in casa un sampon special pentru covoare. Puneti solutia pe pata si tamponati. De asemnea petele de grasime de pe covor sau mocheta pot fi scoase aplicand pe suprafata afectata un strat de servetele absorbante pe care sa le calcati cu fierul incins. Astfel pata se transfera pe hartie.

Curatarea mochetelor si a covoarelor

Pentru a curata in totalitate mocheta sau covorul este bine sa incepeti prin a aspira foarte bine. Apoi scoateti petele vechi si rezistente. Freacati toata suprafata cu o solutie speciala sau cu un amestec din apa minerala si detergent de vase sau sampon. In aceasta solutie puteti adauga zeama de lamaie sau otet daca nu va deranjeaza mirosul.  Dupa aceasta operatiune, aspirati din nou. O curatare totala a mochetei este recomandata de cel putin doua ori pe an. Un alt aspect important atunci cand curatati mocheta in totalitate este sa eliberati toata zona pentru ca in timp pot aparea diferente de culoare.

Intretinerea mochetelor si a covoarelor

Atunci cand va alegeti mocheta sau covorul trebuie sa tineti cont de locul unde este pozitionata. Daca va fi pozitionata intr-un loc intens circulat este bine sa optati pentru o mocheta de trafic intens daca este cazul. Stergator de incaltaminte, actiunea imediata asupra petelor accidentale si aspiratul de cel putin 1-2 ori pe saptamana. Aceste actiuni simple pot prelungi considerabil durata de viata a mochetei sau a covorului.

Turbo BIO Clean, servicii profesionale de curatenie

Daca nu va descurcati cu intretinerea si curatarea mochetelor si a covoarelor, Turbo BIO Clean vine in ajutorul dumneavoastra cu servicii profesionale de curatenie, cu aparatura de ultima generatie careia nu-I rezista nicio pata si cu pachete atractive. Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.