Blog

Trucuri pentru intretinerea mobilei clasice

Trucuri pentru intretinerea mobilei clasice

Preferati mobilierul clasic, dar intretinerea acestuia va da inapoi de la achizitionarea unuia? Credeti ca piesele din lemn masiv sunt greu de curatat, dar mai ales dificil de intretinut? In urmatoarele randuri o sa demontam aceste mituri si o sa va dam cateva trucuri pentru intretinerea mobilei clasice.

Trucuri pentru curatarea mobile clasice

Curatarea mobilei clasice incepe cu eliminarea prafului. Praful poate fi eliminate cu o laveta uscata, dar daca totusi nu se curata puteti folosi un burete umezit intr-o solutie facuta din apa, putin otet si detergent de vase pentru degresarea petelor. Stergeti apoi urmele de apa cu o laveta uscata si moale. Mobilierul masiv este foarte rezistent si poate insoti mai multe generatii, tocmai de aceea este expus si la diverse ,,accidente” cum ar fi:

  • petele de cerneala  pot fi curatate cu un spray emolient pentru mobila;
  • petele de grasime pot fi inlaturate cu un spray de geamuri fara alcool sau amoniac;
  • petele de vopsea pe bază de ulei dispar cu ajutorul unor solventi de ceara;
  • arsurile pot fi șterse cu unele soluții pentru curatarea metalului, dupa care aplicati o solutie din ulei vegetal si sare.

Tips&tricks Turbo BIO Clean

Pentru un aspect de nou sau pentru a corecta unele imperfectiuni ale mobilierului clasic, puteti folosi un amestec facut in casa. Combinati crema de ghete cu o crema de maini emolienta sau cu uleiuri minerale. Cantitatea de crema de ghete se pune in functie de culoarea mobilei. Aceasta solutie va oferi un efect de ,,hidratare” mobilierului. Va deveni stralucitor, iar daca are crapaturi, zgarieturi sau alte imperfectiuni acestea vor fi vizibil estompate.

Trucuri pentru intretinerea mobilei clasice

Pentru ca mobila masiva sa arate bine odata cu trecerea timpului este important ca in incapere sa nu fie umiditate. De asemenea evitati pe cat de mult posibil sa mutati mobilierul, dar si folosirea sprayurilor din comert. Aveti grija ca acest tip de mobilier sa nu fie pozitionat in apropierea surselor de caldura si in zone expuse la soare.

Turbo BIO Clean, ajutor de specialitate in curatenie

Turbo BIO Clean este o firma de curatenie profesionala ce utilizeaza produse bio care pot fi folosite in siguranta in locuintele in care traiesc bebelusi si animale de companie. Turbo Bio Clean ofera servicii in DOMENIUL PRIVAT(case, vile, apartamente) si CORPORATE(birouri, show-roomuri, spatii comerciale, cabinete medicale, scoli, afterschool-uri, farmacii) in judetele Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.