Blog

Curatenia de primavara – o provocare

Curățenia de primăvară - o provocare

Curatenia de primavara este o provocare pentru gospodine! In fiecare sezon este recomandat sa facem curatenie generala, insa cea mai mare provocare este curatenia de primavara. Dupa o lunga perioada de hibernare pana si locuinta trebuie sa revina la viata, nu numai natura, iar o curatenie generala este cea mai buna solutie. Sa luati in considerare ca o curatenie generala care impica interioarele dulapurilor si dezinfectarea ar putea sa dureze chiar si dous zile(depinde de suprafata locuintei). Un alt aspect in acest sens este cat de ordonati sunteti de obicei.

Prima regula a curateniei este ordinea

Intotdeauna va iesi în evidenta in sensul negativ o locuinta dezordonata, chiar daca este curata. Asadar, daca sunteti ordonati aveti un avantaj pentru ca puteti reduce la jumatate timpul pe care il acordati curateniei.

De unde incepem curatenia de primavara

  • Curatenia incepe din interior catre exterior, in unele cazuri chiar la pubela de gunoi unde vom lasa lucrurile nefolositoare. Goliti interioarele si sortati lucrurile. Acesta este cel mai dificil pas, dar numai asa vă puteti da seama cate obiecte inutile aveti in casa.  In acest fel va asigurati ca nu omiteti ceva ce ar putea fi depozitat în alta parte.
  • Faceti 5 categorii de lucruri: puneti hainele si accesoriile intr-un loc, vesela si ustensilele din bucatarie in altul, cartile si tot ce inseamna papetarie in alta parte. Nu uitati de obiectele pentru decor si ultima categorie sa fie lenjeriile. Aspirati, curatati si dezinfectati sertarele, dressingul si rafturile. Igienizati electrocasnicele din casa si aruncati ce este nefolositor (haine, accesorii, cutii, carti, cosmetice, vesela ciobita, etc).
  • Locuitorii Germaniei sunt cunoscuti ca fiind cele mai ordonate popoare. In privinta locuintei ei au un pricipiu simplu: ce nu folositi timp de un an aruncati! Daca nu ati avut nevoie de un obiect timp de un an, sigur nu veti avea nevoie de el nici urmatorul.

Alte locuri importante de curatat

  • Mutati obiectele voluminoase si curatati in spatele lor si sub ele. Includeti aici frigiderul, aragazul, canapeaua, biblioteca, etc.
  • Curatati obiectele precumelectrocasnice mici precum mixerul, cafetiera, butoanele aragazului, rafturi, cutii pentru depozitare, obiectele de iluminat, obiectele pentru decor, cartile, vesela care nu a mai fost folosita de mult timp, etc.
  • Nu uitati de pereti si de tablouri. Aspirati si aveti grija la solutii pe care le folosiți. Uneori pentru lavabila, tapet sau tablouri o laveta umeda din microfibra este cea mai bună optiune.
  • Scuturati si aerisiti pernele decorative, intoarceti salteaua, schimbati lenjeriile, spalati textilele precum drapeiile, perdelele si husele.
  • Aspirati bine covoarele si spalati podeaua.

Turbo BIO Clean, ajutor in gospodarie

Turbo BIO Clean este o firma de curatenie profesionala ce utilizeaza produse bio care pot fi folosite in siguranta in locuintele in care traiesc bebelusi si animale de companie. Turbo Bio Clean ofera servicii in DOMENIUL PRIVAT(case, vile, apartamente) si CORPORATE(birouri, show-roomuri, spatii comerciale, cabinete medicale, scoli, afterschool-uri, farmacii) in Judetele Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.