Blog

Eliminarea si prevenirea mucegaiului 100%

Eliminarea si prevenirea mucegaiulu 100%

Eliminarea si prevenirea mucegaiului 100% reprezinta o provocare pentru cei care se confrunta cu aceasta problema. Chiar daca acordam o atentie sporita curateniei, exista locuinte predispuse la aparitia mucegaiului si in aceste situatii trebuie sa luam masuri speciale. Mucegaiul, pe langa aspectul inestetic si mirosul neplacut poate veni la pachet si cu numeroase problem de sanatate precum secretiile nazale, tusea, iritatia gatului, probleme respiratorii, etc.

Cum depistam sursa care provoaca mucegaiul

Este important sa stiti ca petele de mucegai pot aparea atat in interiorul locuintei, cat si in exteriorul acesteia, iar principalul factor care intretine mucegaiul este umezeala. Asadar, primul pas este sa identificati si sa eliminati principala sursa de umiditate. Deasemenea, mucegaiul iubeste caldura si condesul. In general condensul apare atunci cand folosim materiale nepotrivite pentru izolarea peretelui.

Daca niciuna dintre acestea nu sunt cauzele care au dus la apariti mucegaiului la dumneavoastra acasa, verificati sa nu aveti infiltratii de apa sau poate pur si simplu peretii dumneavoastra ,,nu respira” sau nu aerisiti suficient locuinta. Mirosul intepator, de pamant umed este primul indiciu ca aveti mucegai in casa chiar daca acesta nu este la vedere. El poate fi ascuns sub parchet, sub covoare, sub mobila sau in alte locuri mai putin vizibile.

Eliminarea si prevenirea mucegaiului 100%

Daca va feriti de produsele toxice sau puternice din comert, va invitam sa luptati cu arme naturale, dar extrem de eficiente, impotriva mucegaiului. Puteti sterge peretii cu un amestec format din: 100 ml otet, 100 ml apa, 10 ml apa oxigenata, sucul de la o lamaie si 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Ideal ar fi ca acest amestec sa-l puneti intr-o sticla cu pulverizator. Agitati bine sticla pentru ca amestecul sa devina unul omogen si stropiti din abundenta zonele afectate. Lasati amestecul sa actionize intr 2 si 4 ore. Pentru a elimina mirosul intepator de otet aerisiti bine si la final puteti stropi cu o solutie facuta din apa si uleiuri esentiale precum arbore de ceai, ulei de cuisoare sau sambure de citrice.  

Daca nu suportati mirosul de otet puteti opta pentru o solutie facuta doar din apa si bicarbonat sau pur si simplu puteti presara granulele de bicarbonate peste petele de mucegai.

Daca suprafata este puternic afectata puteti face o solutie cu apa si clor sau pur si simplu stergeti cu clor. Aveti grija la masurile de protectie pentru ca este estrem de daunator pentru caile respiratorii.

Daca zona a fost atat de afectata incat trebuie sa renovezi total sau partial, acum este momentul sa optezi pentru material de contructie cu un rol important impotriva aparitiei mucegaiului.

Cum sa prevenim aparitia mucegaiului

Optati pentru dezumisificatoare. Din moment ce principala cauza a mucegaiului este umiditatea, atunci  indicat ar fi sa pastram umiditatea casei la un indice de 70%. Rutina zilnica in orice domeniu are o importanta majora. Nici aici nu face exceptie acest lucru, asa ca nu uita sa aeriseti de cel putin de doua ori pe zi fiecare camera din casa.
Baia este cea mai predispusa la mucegai. Aici puteti aerisi chiar de mai multe ori pe zi, iar daca nu aveti geam puteti opta pentru un ventilator. Aveti grija sa nu puneti covoare din materiale textile in baie. Acestea risca sa se ude foarte repede si nu vor face decat sa favorizeze aparitia mucgaiului.

Bucataria si mai ales locul din jurul aragazului deasemnea sunt predispose la mucegai pentru ca in aceasta zona umiditatea este mai mare, iar petele de grasime de pe langa aragaz reprezinta si ele un mediu favorizant pentru mucegai. O alta sursa de mucegai pentru bucatarie o reprezinta alimetele alterate. Daca aveti obiceiul de a usca haine in casa, acum ar fi cazul sa renunti la el.

Turbo BIO Clean, nu ne rezista nicio pata

Daca nu va descurcati cu inlaturarea petelor dificile de mucegai sau de orice fel, Turbo BIO Clean vine in ajutorul dumneavoastra cu servicii profesionale de curatenie si cu aparatura de ultima generatie careia nu-i rezista nicio pata. Ne adresam segmentului civil – case, vile, apartamente, cat si celui industrial – birouri, show-roomuri, spatii comerciale, cabinete medicale, scoli, afterschool-uri, farmacii. Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.