Blog

Cum scoateti petele de vin rosu

Cum scoateti petele de vin rosu

Cum scoateti petele de vin rosu? Este weekend si aveti musafiri sau pur si simplu petreceti in familie? Asemenea momente de cele mai multe ori sunt insotite de un pahar de vin rosu care uneori poate ajunge pe haine, pe fata de masa sau pe covor. Stim cu totii ca petele de vin rosu sunt printre cele mai de temut. Asadar, in cazul in care inevitabilul s-a produs cititi mai jos cum scoateti petele de vin rosu rapid si cu ce aveti la indemana.

Cum scoateti petele de vin rosu de pe tesaturi

O metoda la indemana orcui este un amestec de sapun, apa si suc de lamaie. Este ideal pentru orice tip de tesatura. Tot ce trebuie sa faceti este sa frecati cu un burete pata si sa puneti la spalat obiectul cu pricina.

Alcoolul de 70 de grade functioneaza pe orice tip de tesatura, de la matase la lana. Umeziti pata cu o cantitate mica de apa apoi varsati cateva picaturi de alcool de 70 de grade. Frecati tesatura si clatiti. Repetati aceasta produra de 2-3 ori dupa care bagati tesatura la masina de spalat.

Inalbitorul si apa oxigenata pot fi doua optiuni eficiente impotriva petelor de vin rosu, insa pot fi aplicate doar pe tesaturile albe. Frecati usor pata si clatiti, apoi o puteti pune la masina de spalat.

Cum scoti petele de vin rosu de pe covoare

Bicarbonatul de sodiu poate fi o optiune eficienta si la indemana daca ati patat covorul cu vin rosu. Faceti o pasta din trei parti apa si o parte bicarbonate de sodiu. Aplicati o cantitate generoasa din aceasta compozitie pe pata si lasati-o sa actionize cateva ore bune sau chiar peste noapte. Ideal ar fi sa puneti o carpa curata peste pata si un obiect greu pentru a fi absorbita in profunzime. Inlaturati resturile si aspirati.  

Otetul poate fi si el un aliat impotriva petelor de vin rosu. Puteti face un amestec din apa calduta, otet si detergent de vase. Inmuiati buretele de vase in aceasta solutie si aplicati direct pe pata. Repetati pana dispare pata.

Sarea este o alta solutie cand vine vorba despre petele de vin. Acoperiti pata cu multa sare. Aceasta are rolul de a absorbi umezeala. Indepartati sarea dupa care aspirati.

Indiferent de tesatura patata este bine sa puneti o laveta absorbanta inepand de pe marginea petei pentru a nu o imprastia. De asemenea este foarte important sa actionati rapid.

Turbo BIO Clean, nu ne rezista nicio pata

Daca nu va descurcati cu inlaturarea petelor dificile, Turbo BIO Clean vine in ajutorul dumneavoastra cu servicii profesionale de curatenie si cu aparatura de ultima generatie careia nu-i rezista nicio pata. Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.