In aceasta perioada, din cauza contextului actual creat de pandemie, cu siguranta ca atentia dumneavoastra a fost indreptata catre curatarea si dezinfectarea podelelor, fie ca vorbim despre locul de munca sau de locuinta. Atunci cand curatati si dezinfectati podelele trebuie sa tineneti cunt de tipul podelei. Daca evitati sa folositi agenti chimici sau doar alternati produsele clasice cu cele bio sau mai putin daunatoare, va puteti baza in acest proces pe otet, bicarbonat, zeama de lamaie sau spirt.
Oțetul putem spune ca este bun la curatarea oricerei suprafete, prin urmare este ideal si pentru podele. Curata si dezinfecteaza, este nontoxic, insa mirosul lui este mai putin prietenos si de aceea multe persoane il Evita cand vine vorba sa-l foloseasca la curatenie.
Atentie atunci cand vreti sa curatati suprafete lacuite. Otetul este acid si poate distruge stratul protector din lac in special cel de pe lemn.
Sspirtul are proprietati dezinfectante si curata orice tip de suprafata.Mirosul sau puternic ar putea deveni suparator, asa ca aerisiti bine dup ace l-ati folosit.
Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru petele dificile sau vechi deoarece este abraziv si asta ajuta la eliminarea mai rapida a murdariei. Pentru mai multa eficienta puteti adauga sucul de la o lamaie. In plus va schimba si mirosul in incapere.
Sucul de lamaie are un miros placut, este antibacterian si curata bine si nu ataca suprafețele.
Iata mai jos cateva combinatii ale acestor ingrediete care va pot fi de folos:
Soluție universal pentru podele
- 2 căni cu apă caldă
- ½ cană cu oțet de mere
- ¼ alcool etilic (spirt)
- 3 picături de săpun lichid
- 5-10 picături de ulei esențial, după preferințe
Amestacati bine ingredientele de mai sus si puneti-le intr-un recipient cu pulverizator. Agitati bine si pulverizati zonele une doriti sa curatati apoi stergeti bine cu mopul si cu apa.
Soluție pentru lustruirea podelei
După ce ai ati terminat procesul de curatare puteti trece la lustruire. Pentru asta aveti nevoie de:
- ½ ceașcă de suc de lămâie
- ¾ ceașcă de ulei de măsline
- 3 litri de apă călduță
Amestecă toate ingredientele într-o găleată și, folosind un mop curat, aplică soluția pe suprafețele curățate în prealabil. Pentru mai mult parfum, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial de mentă.
Soluție pentru curățarea parchetului
Parchetul laminat poate fi curățat zilnic cu puțină apă călduță, însă atunci când este foarte murdar poți prepara o solutie pe baza de apa calda si suc de lamaie.
Linoleumului este o mai usor de intetinut deca parchetul. Pentru curatare puteti prepara o solutie din dua parti apa calda si doua parti otet. Puteti pune ulei essential de menta, lavanda sau ce preferati dumneavoastra petru a elimina mirosul de otet si a improspata aerul din incapere. Puteti folosi o galeata sau un pulverizator. Nu trebuie sa clatiti.
Pentru curatarea gresiei puteti folosi aceeasi solutie in care mai puteti adauga bicarbonat, insa la final trebuie sa clatiti cu apa calda din abundenta.
Cum sa mentinem podelel curate mai mult timp
*covoarele protejeaza podeaua si ar fi ideal sa avem cateva mai ales in zonele de traffic intens
*covorul de la intrare este essential: o mare parte din murdaria de pe incaltaminte este lasata pe covorasul de la intrare si astfel nu mai ajunge in alte camera din locuinta
*aveti grija la cantitatea de apa pe care o folositi atunci cand curatati parchetul
*aspirati inainte de a spala podeaua
Turbo BIO Clean, servicii profesionale de curatenie
Firma Turbo BIO Clean oferă servicii profesionale de CURĂȚENIE și IGIENIZARE pentru birouri, show-roomuri, spații comerciale, cabinete medicale, școli, afterschool-uri, farmacii, case, vile, apartamente, etc. Printre serviciile pe care le oferim se numără: curățenia generală și de întreținere, curățenia după constructor și după evenimente, curățare tapițerie (canapele, fotolii, auto). Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.