Blog

Curatenia de primavara, de la traditie la necesitate

Curatenia de primavara, de la traditie la necesitate

V-ati intrebat vreodata de ce facem curatenie generala iarna si primavara? In traditia romaneasca exista aceasta cultura a curatenie de sarbatori, curatenie asociata cu Pastele si Craciunul, respectiv cu sezonul cald si sezonul rece. Poate va amintiti cum bunicii nostri scoteau totul afara din casa, varuaiu, reparau si schimbau obiectele specifice unui sezon cu cele pentru sezonul urmator, cum ar fi hainele, asternuturile de vara cu cele de iarna, pana si locul in care gateau era bine delimitat, bucataria de vara si cea de iarna. Curatenia de primavara are si o simbolistica, aceea de a schimba energia stagnanta specifica anotimpului rece, cu una benefica si infloritoare precum natura.

Chiar daca nu aveti posibilitatea sa eliberati incaperea de mobila si de alte obiecte, totusi este indicata o curatenie amanuntita la debutul fiecarui sezon. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra va ghidam curatenia de primavara cu 5 pasi care va vor usura munca. 

5 pasi pentru curatenia de primavara

1. Fceti curat pe rand in fiecare incapere. Unele persoane prefera munca mai grea la inceput, iar altele o lasa catre final. Noi preferam sa ne eliberam de sarcini cat mai rapid si acest lucru ne ridica moralul. Așadar lasam la final ce este mai dificil pentru a primi mai multa atentie.

2.  Primul pas catre curatenie este ordinea, asa ca incepeti prin a sorta si înlocui lucrurile de sezon precum lenjeriile de iarna cu cele de vara, hainele pentru sezonul rece cu cele potrivite sezonului cald, sau de ce nu sania cu sezlong. 

3. Mutati corpurile de mobila unde acest lucru este posibil si curatati bine locul in care sunt pozitionate de obicei, dar si zonele mai putin accesibile precum spatele, colturile sau lateralele. 

4. Curatati amanuntit fiecare obiect si locul in care sta acesta de obicei. In mod normal suntem tentati sa curatam doar corpurile mari de mobila precum patul, masa, etc. Faceți tot posibilul sa luati la rand electrocasnicele, cartile, ramele foto, obiectele decorative, etc.

5. Curatati geamurile, draperiile husele si covoarele si nu uitați sa aerisite bine. Numai așa primavara va intra garantat in casele dumneavoastra.

Iar daca nu va descurcati, Turbo Bio Clean va sta la dispozitie cu o gama variata de servicii pentru mediul privat, dar si industrial in judetele Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Prahova, Targoviate si Brasov.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.