Blog

Top 5 locuri pline de microbi

top 5 locuri pline de microbi

Locul 5: Vasul de toaleta

Ce zone din casa credeti ca sunt in top 5 locuri pline de microbi?De departe, vasul de toaleta este cel mai murdar loc din casa. Multi dintre noi ne-am fi asteptat ca acesta sa ocupe macar locul trei, insa blatul din bucatarie, buretele de vase, prosoapele din bucatarie si frigiderul acumuleaza mult mai multi microbi decat vasul de toaleta.

Asta poate si pentru ca noi nu ne asteptam ca in asemena zone sa avem atat de multe bacterii si curatam mai rar si mai superficial, in schimb vasul de toaleta e curatat mai des si mai insistent tocmai pentru ca il catalogam a fi cea mai murdara zona din casa, iar astfel ii dam mai multa atentie. Mai periculoasa in acest sens este cada si marginea cazii.

Locul 4: Recipientul pentru periuta de dinti

Greu de crezut, dar acest pahar de cele mai multe ori aduna armate de microbi si bacterii. In primul rand pentru ca se aduna acolo si bacterii pe care noi le avem in gura si prin intermediul periutei de dinti le transportam in acest recipient, dar si pentru ca nu ne asteptam sa se murdareasca un obiect in care sunt doar lucruri curate precum periutele de dinti. Asadar si curatarea lui este mai rara. Idear ar fi sa curatati si sa dezinfecti saptamanal acest obiect mic, care ascunde

Locul 3: Blatul din bucatarie si tocatorul

Poate la prima vedere blatul este curat, dar daca doar stergem zona dupa ce tocam legume, carne si alte alimete, microbii nu numai ca nu dispar, dar se si inmultesc. Dezinfectati periodic aceasta zona pentru a evita contactarea unor bacterii precum ecoli si o bacterie produse de carne care in cazuri extreme poate provoca si paralizie. Puteti folosi alcool sanitar pentru dezinfectarea acestor zone, insa pentru a actiona corespunzator nu uitati sa lasati cel putin 10-15 minute sa actionize.

Locul 2: Buretele de vase, prosoapele si lavetele din bucatarie

Ne apropiem cu pasi repezi de locul 1 al clasamentului. Insa pana acolo trebuie sa amintim de buretii de bucatarie care fiind intr-un mediu umed favorizeaza inmultirea bacteriilor. Sa nu stergeti niciodata un vas curat cu un burete de vase apoi sa-l utilizati. Buretii, lavetele si prosoapele din bucatarie sunt obiectele care transporta murdaria de pe vase, grasimea de pe gratare sau petele din diverse zone. De cele mai multe ori par curate, insa mirosul greu le pot da de gol. Curatati de fiecare data aceste obiecte inainte de a le folosi si inlocuiti-le des.

Locul 1: Frigiderul

In acest loc se intalnesc fructe, legume, lactate, carne, dulciuri si nu numai. Cu o asemenea varietate de alimente nu este de mirare ca aici este raiul microbilor. Chiar daca aceste alimente sunt puse pe rafturi separate sau temperatura am spune ca nu favorizeaza raspandirea microbilor. Multe bacerii le aducem si pe ambalaje sau coaja. Sa nu uitam ca aceste alimete au parcurs un drum lung pana au ajuns la dumneavoastra in frigider(producator, unul sau mai multe depozite, expunerea in magazine, sute de maini ale angajatilor si ale clientilor.

Turbo Bio Clean elimina top 5 locuri pline de microbi

Daca nu va descurcati cu inlaturarea petelor dificile, Turbo BIO Clean vine in ajutorul dumneavoastra cu servicii profesionale de curatenie si cu aparatura de ultima generatie careia nu-i rezista nicio pata. Firma Turbo BIO Clean oferă servicii profesionale de CURĂȚENIE și IGIENIZARE pentru birouri, show-roomuri, spații comerciale, cabinete medicale, școli, afterschool-uri, farmacii, case, vile, apartamente, etc.

Printre serviciile pe care le oferim se numără: curățenia generală și de întreținere, curățenia după constructor și după evenimente, curățare tapițerie (canapele, fotolii, auto). Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.