Blog

Cum igienizam si curatam jucariile

Cum igienizam si curatam jucariile

Cum igienizam si curatam jucariile si de ce? Conform statisticilor, copiii racesc de 5 – 10 ori pe ani, de 3 ori mai mult decat adultii. Stiati ca aceste raceli sunt cauzate de microbii aflati pe jucarii in cazul celor mici? Fie ca sunt din plus, cauciuc sau lemn, jucariile celor mici trebui sa fie curatate si igienizate periodic.

Cum igienizam si curatam jucariile

Cum igienizam si curatam jucariile din plus? Acestea sunt cel mai simplu de curatat! Acestea pot fi aspirate in prima faza, iar daca eticheta o permite le puteti baga la masina de spalat cu apa calduta sau rece, niciodata fierbinte. Nu uitati sa le protejati cu o husa atunci cand le spalati in masina, iar dupa aceea sa le aranjati puful. Aveti grija la detergentul folosit! Sa nu fie prea puternic, astfel cel mic se poate irita!

Daca jucaria nu poate fi spalata, rezumati-va la aspirarea acesteia si apoi pulverizati usor si de la distanta un dezinfectant bio. Aerisiti apoi jucaria pana cel mic se va juca din nou cu ea.

Jucariile din plastic, silicon si cauciuc nu pot fi curatate in masina de spalat rufe! Daca unele jucariile din plus pot fi curatate si igienizate astfel, nu acelasi lucru putem recomanda pentru cele din plastic, silicon sau cauciuc. Un burete si detergentul de vase pot face minuni cu aceste jucarii. La fel si sapunul. Si aici puteti pulveriza putin dezinfectant, mai ale in zonele intens utilizate(coarnele de la bicicleta).

Jucariile cu par, destinate in special fetitelor, sunt destul de dificil de curatat, mai ales ca parul atrage multi microbi, iar dezinfectarea trebuie sa fie mai rapida si mai insistenta. Daca parul este lipit, nu cusut, trebuie sa aveti mare grija pentru ca s-ar putea deslipi rapid in contact cu apa sau diversi detergenti. Puneti balsam pe par daca este incurcat, lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti sau spalati-l direct cu sampon sau detergent de vase. Evitati uscarea cu feonul deoarece parul este sintetic si se poate deteriora. Pentru corpul jucariei, aplicati aceeasi metoda ca la jucariile din plastic, silicon sau cauciuc.

Jucariile din lemn trebuie si ele dezinfectate, desi sunt cunoscute proprietatile anti-bacteriene pe care le are lemnul, cand vine vorba despre siguranta copilului  este bine sa luati masuri suplimentarea. Lemnul poate fi dezinfectat cu o laveta curata inmuiata in otet. Mirosul se va risipi rapid, mai ales daca le scoateti la aer.

Turbo Bio Clean – servicii profesionale de curetenie

Turbo BIO Clean ofera servicii profesionale de CURATENIE si IGIENIZARE pentru birouri, showroom-uri, spatii comerciale, cabinete medicale, scoli, afterschool-uri, farmacii, case, vile, apartamente, etc. Printre serviciile pe care le oferim se numara: curatenia generala si de intretinere, curatenia dupa constructor si dupa evenimente, curatare tapiterie (canapele, fotolii, auto). Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.