Blog

Curatarea canapelelor si a fotoliilor

Curatarea canapelelor si a fotoliilor

Curatarea  canapelelor si a fotoliilor poate fi o munca aproape imposibila. Cu atentie si documentare, spalarea acestor piese centrale de mobilier poate fi facuta uneori si acasa, insa la un moment dat tot va trebui sa apelati la servicii profesionale pentru ca in aceste situatii diferenta este facuta de aparatura profesionala, dar si de experienta personalului. Curatarea  canapelelor si a fotoliilor este facuta in primul rand in functie de material, iar indicatiile de pe eticheta sunt extrem de pretioase.

Piele, catifea sau stofa? Voi ce ati ales pentru canapeaua preferata? Materialul textil, ustensilele, dar si produsele de curatare folosite sunt esentiale cand vine vorba de curatarea canapelelor! De exemplu catifeaua sau pielea intoarsa naturala sunt materiale extrem de pretentioase si se recomanda o spalare usoara doar cu apa sau cu solutii special, in acest caz cel mai indicat ar fi sa apelati la o echipa de specialisti.

La stofa si lana trebuie sa evitati apa calda deoarece aceste materiale isi micsoreaza forma si sa cititi cu atentie instructiunile de pe eticheta pentru ca unele se pot decolora foarte usor. Pielea ecologica si microfibra nu sunt atat de pretentioase si se pot curatat usor. Cand realizati curatarea  canapelelor si a fotoliilor trebuie doar sa cititi eticheta si ideal ar fi sa folositi produse de curatare potrivite pentru o intretinere corespunzatoare si o durata de viata cat mai mare.

Pasii principali in curatarea  canapelelor si a fotoliilor ii reprezinta aspirarea insistenta, iar daca aceasta are perne sau huse acestea trebuiesc eliminate si orice produs ati folosi, nu uitati sa-l testati intr-o zona mai putin vizibila.

In curatarea  canapelelor si a fotoliilor citirea etichetelor este esentiala. Nu trebuie sa va ganditi ca fotoliul dumneavoastra este tapitat cu microfibra si il puteti curata usor. De exemplu, acesta poate avea culorile sensibile sau alte aspect care nu ii permit curatarea cu abur sau cu anumite produse chimice.

Curatarea canapelelor si a fotoliilor, o treaba de profesionisti

Iata mai jos cele mai uzuale semene pe care le gasiti pe etichete si fac referire la curatarea canapelelor si a fotoliilorla:

 • “W” – in procesul de curatare poate fi folosit aspiratorul cu aburi, dar si solutii de curatare pe baza de apa
 • “WS” – pe langa „W” adica aspiratorul cu aburi si solutii pe baza de apa, poti folosi si detergent uscat pentru curatare
 • “S” – puteti folosi doar detergent uscat de curatare
 • “O” – materialul din care este facuta tapiteria este organic si trebuit spalat doar cu apa rece
 • “X” – material sensibil care necesita o atentie sporita, poate fi aspirat sau periat fara sa aplicati solutii de curatare sau apelati la servicii profesionale de curatare a

In cazul in care nu va descurcati sa curatati canapelel si fotoliile, firma noastra va sta la dispozitie cu aparatura de ultima generatie, produse profesionale si personal cu experienta.

Iata ce cuprinde curatarea tapiteriei efectuata de Turbo Bio Clean:

 • Folosirea aspiratorului cu abur de injectie/extractie care permite curatarea in profunzime a tesaturilor si igienizarea lor
 • Scoaterea petelor dificile, igienizare, eliminarea mirosului de tigara sau de vechi
 • Curatare, spalare si igienizare tapiterii din materiale textile sau piele
 • Utilizarea sistemului de injectie – extractie sau cu abur
 • Uscarea rapida a tesaturilor completeaza perfect spalarea lor
 • Aerul cald eliminina toate mirosurile de tesatura
 • Uscatorul este potrivit pentru tesaturi casnice si ideal pentru tesaturile auto

Aspiratorul folosit de firma noastra are generator de abur compact si multifuntional, conceput pentru curatare si dezinfectare. Datorita puterii sale este perfect pentru curatarea tapiteriilor, dar si a ferestrelor, dulapurilor, covoarelor, podelelor de marmura, parchetului laminat, obiectelor sanitare si suprafetelor metalice.

Uscator profesional folosit are motor puternic, linistit si de inalta capacitate, care poate usuca interiorul unei masini in mai putin de 2 ore, in dependenta de nivelul de umiditate a tapiteriei si de temperatura aerului. Scaunele si podeaua masinii se acopera cu huse speciale care pot fi uscate concomitent datorita celor 2 iesiri cu furtunuri.

Firma Turbo BIO Clean ofera servicii profesionale de CURATENIE si IGIENIZARE pentru birouri, show-roomuri, spatii comerciale, cabinete medicale, scoli, afterschool-uri, farmacii, case, vile, apartamente, etc.

Printre serviciile pe care le oferim se numara: curatenia generala si de întretinere, curatenia dupa constructor si după evenimente, curatare tapiterie (canapele, fotolii, auto). Ne gasiti in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Brasov, Prahova si Arges.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vrei sa stii mai multe?

Trimite-ne un e-mail si te vom contacta in cel mai scurt timp.

Consultatie gratuita

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.